Bruisend concert ten voordele van Onthaalgroep

Bruisend concert ten voordele van Onthaalgroep

Op een paar plaatsjes na zat de grote zaal van het Cultureel Centrum, Strombeek zo goed als vol voor het concert dat onze Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen organiseerde. Hartverwarmend waren de vele aanwezige vluchtelingen die dankzij de steunkaarten van sympathisanten deze muziekavond gratis konden bijwonen.

In het eerste deel bracht de muziekgroep Zsa Zsa Zsu een intimistisch programma met country- en jazz invloed. Zij speelden een thuismatch, de band was blij in eigen streek zijn muzikale talent te kunnen tonen. Uitschieters waren de eigenzinnige, maar zeer geslaagde bewerkingen van Vlaamse klassiekers. ‘De lichtjes van de Schelde’ werden dan wel de ‘river lights’ maar dat namen we er graag bij.

Terwijl de wel 50 man sterke Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia uit Humbeek zich klaar maakte voor haar optreden, getuigde een aantal kinderen van vluchtelingen in een videoboodschap over hun leven in onze gemeente. Ze vertelden over hun grote dromen – profvoetballer worden en zo meer… – en over hun vele vriendjes in de klas. En niet te vergeten, hoe lekker ze frietjes wel niet vinden.

D’Harmonie bracht op overtuigende wijze de muziek van een aantal filmklassiekers tot leven, een beeldende klankrijkdom die het publiek terecht wist te begeesteren. Akkoord?

Onder het talrijke publiek ook enkele kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, wat meteen duidelijk maakt wie een ‘gastvrije gemeente’ een goed hart toedraagt.

Op een paar plaatsjes na zat de grote zaal van het Cultureel Centrum, Strombeek zo goed als vol voor het concert dat onze Onthaalgroep Vluchtelingen Grimbergen organiseerde. Hartverwarmend waren de vele aanwezige vluchtelingen die dankzij de steunkaarten van sympathisanten deze muziekavond gratis konden bijwonen. In het eerste deel bracht de muziekgroep Zsa Zsa Zsu een…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *