Orbit vzw, de weg naar tijdelijk wonen

Orbit vzw, de weg naar tijdelijk wonen

Met de opdrichting van het burgernetwerk “Nieuwe buren” wil de vzw Orbit mensen aanzettten om een woning of een kamer ter beschikking te stellen van een erkende vluchteling. Orbit is een vereniging die zich inzet voor een menswaardig migratiebeleid.

In Vlaanderen is het mogelijk om een kamer in je eigen woning te verhuren aan een erkende vluchteling. Door een Melding Tijdelijk Wonen bij je gemeente in te dienen kan je op een heel voordelige manier een kamer openstellen.

Hoe?

Op de website van de organistie vind je een stap-voor-stap handleiding voor het indienen van deze melding. Je kan de organisatie ook vrijblijvend contacteren voor meer informatie of voor persoonlijke ondersteuning bij het indienen van een melding.
Zelfs bij het zoeken naar een geschikte huurder kan het  burgernetwerk ‘De Nieuwe Buren’ steun verlenen.

Samenhuizen via een Melding Tijdelijk Wonen heeft geen impact op de vervangingsinkomens van de huidige en de toekomstige bewoners. De melding creëert een ondergeschikt adres waarop erkende vluchtelingen zich als apart gezin domiciliëren. Je kan er voor kiezen om hier een huurprijs voor te vragen of de woonplaats kosteloos aan te bieden.

Met de opdrichting van het burgernetwerk “Nieuwe buren” wil de vzw Orbit mensen aanzettten om een woning of een kamer ter beschikking te stellen van een erkende vluchteling. Orbit is een vereniging die zich inzet voor een menswaardig migratiebeleid. In Vlaanderen is het mogelijk om een kamer in je eigen woning te verhuren aan een…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *